Ga naar de inhoud

Week 24: Westsplaining

Het bekijken of interpreteren van een politiek, cultureel of ander fenomeen vanuit een westers perspectief. Westsplaining komt uit het Engels en is in die taal gevormd uit het woord West ‘(het) Westen’ en –splaining, dat verkort is uit explaining ‘uitleggen’. Een westsplainer  is dus iemand die iets door een westerse bril bekijkt. Dat ben ik natuurlijk ook! Dus hoe teken je dan zo’n begrip. Ik moest er best even voor achter mijn oren krabben.

Uiteindelijk koos ik voor de spreekwoordelijke kloof en het betweterig uitleggen aan iemand hoe hij in elkaar steekt. Een beetje geinspireerd moet ik toegeven vanuit het mansplaning, waar ik wel wat ervaring mee heb 🙂

Hoe zou jij dit begrip visualiseren?

Elke week visualiseren @maartjeschuurmans @fabernienke @fonkellijntjes en ik een bepaald woord, nu geinspireerd door het Instituut voor de Nederlandse taal. Om in onze iconenbibliotheek te stoppen, onze tekenspieren te trainen én omdat wij geloven in de kracht van beeld. Lees meer over de betekenis van dit woord van de week op ivdnt.org.

#woordvandeweek #praatplaat #visueelverslag #visualrecording #visualthinking #visualambassadors #zakelijktekenen 💪

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *