Ga naar de inhoud

Visualisatie

Ik geloof in de kracht van beeld! En dat is niet voor niets. Beeld is een ontzettend sterk middel om in te zetten in je communicatie.

Een praatplaat gebruik je om het goede gesprek te kunnen voeren. Het helpt je je eigen gedachten te ordenen, de kern en bijzaken helder te zien en deze vervolgens over te brengen. Door gebruik van beeld in één overzicht is je boodschap aantrekkelijk te begrijpen, onthouden en gebruiken. Illustraties zet je in om een bepaalde tekstuele boodschap te verhelderen of kracht bij te zetten. Hieronder zie je een selectie voorbeelden.

“Wij stonden voor de uitdaging om een vrij technisch en op onderdelen operationeel plan in één overzicht te communiceren naar onze collega’s. Maartje begreep onze uitdaging én ons verhaal. In een prettige samenwerking maakte zij hiervan een mooie illustratie die compleet is op de hoofdlijnen en toch óók overzichtelijk.”

Bram van ‘t Hullenaar – afdelingshoofd projecten Waterveiligheid – Waterschap Rivierenland

“We hadden onze strategie goed uitgedacht. Maar overbrengen is dan stap 2. Ik was onder de indruk van de snelheid waarmee Maartje de hoofdlijnen wist te pakken en deze vertaalde naar bruikbare visualisaties. Ze leefde zich in in onze situatie, stelde de juiste vragen en dacht mee hoe we onze boodschap konden overbrengen. Maartje is bovendien fijn om mee samen te werken, zorgt voor een leerzaam traject en een bruikbaar resultaat!”

Mathijs Diebels Manager – Customer Care Support – Mediq

“De visualisaties van Maartje Reijnders zijn de motor achter mijn creatieve proces. Ik werk al 2 jaar succesvol met haar samen, met als resultaat 2 boeken en vrijwel dagelijks content voor LinkedIn. Maartje is als geen ander in staat om structuur te geven en met verdieping en humor een idee om te zetten in een visualisatie. De samenwerking heeft geleid tot herkenbaarheid op sociale media en zeer veel enthousiaste volgers en reacties, met recent nog een social media post met meer dan 77.000 impressies. Ik kan Maartje bij iedereen maximaal aanbevelen! “

Jeroen Hendrikse – auteur “Combifuncties”

“Toen ik Maartje’s tekeningen voor het eerst zag, wist ik direct dat ik haar illustraties in mijn nieuwe boek wilde opnemen. Voor elk hoofdstuk heeft ze een visuele samenvatting gemaakt. Maartje is ontzettend goed in het vangen van een onderwerp in een tekening of icoontje, en het ziet er allemaal gewoon heel mooi en duidelijk uit. Ook heeft ze de tekeningen naderhand omgezet in powerpoint slides die ik gemakkelijk kan gebruiken voor presentaties over mijn boek. Ik kan Maartje van harte aanbevelen, niet alleen vanwege de kwaliteit en de bijdrage van haar werk, maar ook vanwege de prettige samenwerking!”

Marian van Bakel – auteur “ Breaking out of the expat bubble”

Meer weten over waarom beeld nu zo goed werkt? Lees hier mijn beeldblog over de kracht van visualisatie.