Ga naar de inhoud

Over mij

Hoi! Ik ben Maartje Reijnders.

Ik geloof dat stilstand, miscommunicatie en onbegrip een kwestie zijn van perspectief. Door creativiteit en helderheid ontstaat stapsgewijs vanuit de chaos weer ruimte voor gezamenlijk overzicht en inzicht in de uitdaging.

Ik help organisaties op een speelse en verfrissende manier samen in de juiste richting te blijven bewegen zodat resultaten weer gehaald kunnen worden. Ik maak helder wat de kern is en visualiseer dat.

Met mijn jarenlange ervaring in communicatie en klantervarings-management snap ik waar klanten en organisaties tegenaan lopen.

Ik geloof in de kracht van beeld. Het werkt verhelderend, verfrissend en verbindend. En daar sta ik ook voor!

Verhelderend

Met behulp van het visueel maken wordt een uitdaging meer zichtbaar en tastbaar. Dat is niet altijd direct zo, vaak ga je een proces door dat chaotisch kan voelen. Het proces is echter zeer betrouwbaar en loopt via overzicht naar inzicht en uitzicht.

Verfrissend

Mijn stijl van tekenen en werken is speels. Dat brengt een perspectief in dat helpt weer met een frisse blik naar een uitdaging te kijken. Beelden helpen sowieso je manier van kijken op te frissen. We zijn niet zo gewend om met beelden te werken, terwijl dit voor 75% van onze hersencapaciteit zuivere brandstof is. Ons brein kan gewoon heel veel met beelden, ookal zijn we ons daar niet zo bewust van. Een paar van de voordelen van werken met beeld: het is snel, komt beter over, stimuleert creativiteit en betrokkenheid en versoepelt de communicatie.

Verbindend

Beeld maakt het zoveel makkelijker om met elkaar het gesprek te voeren. Het is een universele taal en maakt heel snel duidelijk of je hetzelfde bedoelt. Je leeft je in in het beeld dat de ander ergens bij heeft, je maakt samen een nieuw plaatje en toetst zo snel of je aannames over wat de ander bedoelt wel kloppen. Zo bevat de uitkomst veel minder ruis; die is in het proces van het maken van het plaatje namelijk al snel verdwenen.