Ga naar de inhoud

Week 23: Ruimteduider

Zelf heb ik niet zoveel met voetbal, maar het nieuwe woord van de week van het @instituutvoordenederlandsetaal maakte me wel enthousiast: de ruimteduider.

De ruimteduider is die voetballer die goed de ruimtes op het veld weet te vinden, waardoor deze altijd op een gunstige plek staat om de bal aan te nemen. 

Daarvoor is overzicht nodig over het totale veld. Zien hoe het hele veld eruit ziet, waar iedereen staat en hoe iedereen zich tot elkaar en het doel verhoudt. En laat dat nu precies de kracht zijn van visualiseren! Alle elementen van een boodschap verzamelen, ze op de goede plek zetten tot elkaar, zodat het doel gehaald kan worden. In die zin zijn Maartje SchuurmansNienke FaberMartine van den Berg en ik ook ruimteduiders 🙂 Toch ladies?

Elke week visualiseren wij een bepaald woord, nu geinspireerd door het instituut voor de Nederlandse taal. Om in onze iconenbibliotheek te stoppen, onze tekenspieren te trainen Ên omdat wij geloven in de kracht van beeld. Lees meer over de betekenis van dit woord van de week op ivdnt.org.

#woordvandeweek #praatplaat #visueelverslag #visualrecording #visualthinking #visualambassadors #zakelijktekenen đŸ’Ē

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *