Ga naar de inhoud

Week 13: Dry january en…

Wist je dat er in Nederland 2,5 miljoen mensen moeite hebben met lezen en schrijven? En ruim 250 duizend mensen helemaal niet kunnen lezen? Ik schrok best wel van die cijfers.
 
Dankzij de woordsuggestie #analfabetisme van Maartje Boots ging ik me hierop wat inlezen bij onder andere de Stichting lezen en schrijven. Laaggeletterdheid (lastig kunnen lezen) en analfabetisme (niet kunnen lezen) worden vaak niet besproken en herkend, daarom is het ook zo’n onzichtbaar probleem. Naast het herkennen van de signalen, het bespreekbaar maken en basisvaardigheden verbeteren, helpt het natuurlijk ook om wat je wil zeggen te vertalen naar een video, geluidsopname of… beeld✏️.
 
Daarnaast visualiseerde ik deze week ook #intrinsiekemotivatie van Anke Meerding, waarbij de haas de wortel al is :-), #dryjanuari van Joke Schut en #emoties in de context familiereünie van Nienke Faber. Thanks voor de suggesties allemaal!
 
Wil jij ook een woord gevisualiseerd zien? Geef het hieronder aan!
Elke week tekenen Maartje SchuurmansNienke FaberMartine van den Berg en ik 4 woorden snel en supersnel. Om in onze iconenbibliotheek te stoppen, onze tekenspieren te trainen en omdat wij geloven in de kracht van beeld. #woordenvandeweek #visualisatie #graphicfacilitation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *