Ga naar de inhoud

Week 27: Zoöp

Zoöp is het nieuwe woord van de week:

Een organisatie die werkt vanuit de overtuiging dat ze niet alleen de belangen van mensen, maar van álle levende wezens moet behartigen.

Dieren, planten, schimmels en microben zitten aan de bestuurstafel en hebben daar een stem. De natuur wordt gezien als samenwerkingspartner om ecologische regeneratie mogelijk te maken.

Dat werkt natuurlijk niet helemaal zoals in mijn tekening 🙂 Om ze ook daadwerkelijk een stem te geven, is de rol van de ‘Spreker voor de Levenden’ bedacht, die in het bestuur deelneemt. De eerste zoöp (zoop.hetnieuweinstituut.nl) is gestart op Earth Day afgelopen april.

Ik vind het een fascinerend idee en ben heel benieuwd of hiermee echt het verschil gemaakt kan worden! Ik besloot al mijn schetsjes dit keer uit te werken.

Elke week visualiseren Martine van den BergNienke FaberMaartje Schuurmans en ik een bepaald woord, nu geinspireerd door het Instituut voor de Nederlandse Taal. Om in onze iconenbibliotheek te stoppen, onze tekenspieren te trainen én omdat wij geloven in de kracht van beeld. Lees meer over de betekenis van dit woord van de week op ivdnt.org.

#woordvandeweek#praatplaat#visueelverslag#visualrecording#visualthinking#visualambassadors#zakelijktekenen 💪

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *